Bescherming persoonsgegevens

Bij alles waarmee wij jou helpen wil je geen pottenkijkers, toch? Niemand hoeft te zien hoeveel jij weegt, wat je eet, waarmee je het moeilijk hebt. Of erger nog: die er met jouw gegevens vandoor kan, of zich voor jou uit kan geven. Wij doen er daarom alles aan om jouw privégegevens ook echt privé te houden. Dat is niet alleen netjes, dat is ook wettelijk verplicht.

Wij slaan jouw persoonlijke informatie op in een beveiligde database. En daar blijven ze ook. Wij geven jouw gegevens niet door aan anderen voor commerciële doeleinden. Maar om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben wij bepaalde gegevens natuurlijk wel nodig.

Daarom willen we het onderstaande van je weten:

Voornaam, achternaam Voor een intiemere relatie dan “hé jij daar”…
Adresgegevens Wanneer wij producten verzenden naar jouw huisadres.
Telefoonnummers Wij helpen je in telefoongesprekken en wisselen ook berichten uit via Whatsapp.
E-mailadres Wij helpen je via e-mail en verzenden zo onze facturen, nieuwsbrieven en aanbiedingen.
Facebook naam Wij communiceren ook via Facebook en Messenger, en daar zijn onze groepen actief.
Geslacht Van belang voor jouw macro’s.
Gewicht, en ontwikkeling daarvan Van belang voor jouw macro’s om om jouw resultaten te kunnen monitoren.
Maten (buik, benen, billen) Van belang om jouw resultaten te kunnen monitoren.
Betaalgegevens Je betaalt jouw service en producten binnen een beveiligde betaalomgeving. Jouw gegevens worden dan opgeslagen in onze administratie om de betaling aan jouw inschrijving en orders te koppelen. Wij gebruiken jouw bankrekeningnummer alleen wanneer je geld van ons terugkrijgt.
IP-adres Onze hulp krijg je vooral digitaal. Dan herkennen wij je alleen aan jouw IP-adres. Door jouw IP-adres te onthouden weten we zeker dat we met jou communiceren via jouw account; en niet met iemand anders.
Allergieën Onze menu’s worden voor jou op maat gemaakt. Wanneer je ergens allergisch voor bent, dan moeten we dat wel met alarmbellen weten!
Smaak Er zijn misschien dingen die je echt niet lust? Of juist wel? Daar houden we allemaal rekening mee bij het samenstellen van jouw maat-menu’s.
Gezinssamenstelling Je zit natuurlijk niet vaak in je eentje te eten thuis wanneer er ook andere huisgenoten wonen. Wij kunnen rekening houden met de rest, zodat menu’s economischer in te kopen zijn voor jou, maar zo proberen we er ook voor te zorgen dat er niet of nauwelijks dubbel gekookt hoeft te worden.
Dagbesteding, ritme, werk Wij houden bij het adviseren over eetmomenten zoveel mogelijk rekening met buitenshuiswerkers, ploegendiensten, vroege of juist late opstaanders, nachtbrakers, enz.

En waar gebruiken we al die gegevens dan voor?

Account In jouw account staan jouw persoonlijke gegevens. Dat is handig, want dan hoef je niet steeds alles opnieuw in te kloppen of steeds weer in te loggen. Dat werkt allemaal een stuk sneller.
Samenstelling macro’s en menu’s Wanneer wij voor jou op maat aan de slag gaan moeten we precies weten wat je mag/moet eten, wanneer dat voor jou handig is, waarvoor je allergisch bent, wat je niet lust, enz.
Klantenservice Je kunt met ons bellen, mailen, twitteren, facebooken, chatten en skypen. Jouw persoonlijke verhaal willen wij dan kunnen onthouden, zodat je het niet steeds weer hoeft uit te leggen. Dus daar maken wij aantekeningen van in jouw account.
Testimonials Je kan ons, en ook andere klanten, helpen met jouw beoordeling van onze producten en diensten: d.m.v. testimonials. Deel je ervaringen en geef anderen het voordeel door. Wij bewaren testimonials en publiceren deze in overleg met jou.
Nieuwsbrieven Je kunt je aanmelden voor nieuwsbrieven. Zodra er nieuwe wetenschappelijke inzichten zijn, nieuwe serviceonderdelen, actuele meldingen, specials, enz. dan laten we dat op die manier weten.
Verbetering Wij doen enorm ons best, maar wij zien niet altijd of alles lukt. Missie geslaagd? Of ben je niet tevreden? Ook hiervoor gebruiken we jouw gegevens. Wij benaderen je soms om te vragen of alles gaat zoals het zou moeten, of je iets liever anders wil. Noem het klantenonderzoeken of -panels: wij noemen het onze fan base!
Aanbiedingen Wij organiseren leuke acties, doen soms iets extra, of iets voor de lol. Daar willen we jou natuurlijk van laten profiteren. Dus ook daarvoor gebruiken wij jouw gegevens.
Advies op maat Wij maken jou graag gelukkig, gezond en slank. Dat kan niet anders dan op maat gebeuren. Pas als we alles van je weten (nou ja, bíjna alles..) kunnen wij onze missie uitvoeren.
Fraudepreventie Wij gaan altijd uit van het goede in de mensen. Wij vertrekken vanuit vertrouwen. Altijd. Maar heel soms blijkt dat niet terecht. Ook dan komen we in actie, maar dat is dan niet zo leuk (voor beide partijen).

Hoe lang bewaren we die persoonsgegevens?

Wij bewaren jouw persoonsgegevens vanaf het moment van aanmelding en gedurende het proces, tot twee jaar na afronding/opzegging. De reden daarvoor is dat een groot deel van onze klanten dat besluit het zelf te kunnen enige tijd na opzegging bij ons terugkomt om de dienstverlening weer te mogen ontvangen. Het is dan zowel voor ons als voor jou van belang dat wij de procesgeschiedenis hebben bewaard om de draad weer op te kunnen pakken.

Geautomatiseerde besluitvorming

Geen zorgen: wij nemen op basis van geautomatiseerde verwerkingen géén besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van KetoServices) tussen zit.

Delen van persoonsgegevens met derden

Wat we zomaar níet doen, is informatie verstrekken aan derden. Tenzij met voorafgaande toestemming van jou en wanneer dit absoluut noodzakelijk is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou, of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Cookies (of vergelijkbare technieken)

Wij gebruiken alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan onze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Wil jij jouw persoonsgegevens inkijken? Of wil je gegevens laten wijzigen, doorsturen of verwijderen uit ons systeem? Dat kan! Laat het Monique Hoogvliet per e-mail even weten (monique@ketoservices.com). Zij is onze officiële “Functionaris Gegevensverzameling”.

Maar dan willen we ook zeker weten dat jíj dat verzoek indient, en niet iemand anders. Wil je daarom een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek meesturen? Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren dan (bijna) meteen!

Klacht indienen

Als we het echt verprutst hebben kun je een klacht indienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons.